dissabte, 2 de juny del 2012

Rajoy i la Senyora Vicenta

Rajoy analitza sintàcticament una frase seua (homenatje a Rokambol News)
He estat un temps submergida en formol per evitar que les notícies diàries m'arruïnaren el monyo (ara que gaste un xampú de queratina!). Només despertar, he posat la tele per vore si el món continuava existint, i sí, ha eixit parlant Mariano Rajoy:

"No es un camino de rosas [...] España no está al borde de ningún precipicio [...] No se acerca el Apocalipsis [...] No vamos a naufragar [...] Estamos en un barco castigado por una tormenta en alta mar y que se mueve mucho [...] España saldrá de la borrasca [...] Créanme cuando les digo que tengo motivos para pensar que los problemas de la unión monetaria van a comenzar a resolverse en no mucho tiempo[...] Espero que no subamos el IVA".

EXERCICIS
1) Anàlisi sintàctica: agafa un llàpis, lector que em lliges, i troba el subjecte, el verb, els complements i les frases subordinades de les frases subordinades del text "Créanme-cuando-les digo-que-tengo-motivos-para-pensar-que-los problemas-de-la unión-monetaria-van-a-comenzar-a-resolverse-en-no-mucho-tiempo". Intenta fer una frase simple que diga el mateix.
2) Assenyala les metàfores i substitueix-les per qualsevol cosa.
3) Descobreix perquè ni El País, ni El Mundo, ni ABC ni La Vanguardia coincideixen en la transcripció literal de les frases de Rajoy (tan cares van les maquinetes enregistradores?).

La Senyora Vicenta, veïna d'uns amics, augura que Espanya serà rescatada en 10 dies. La Senyora Vicenta no sap què és la "prima de riesgo", però té "gràcia", és a dir, afirma que sana amb les mans. Per què no l'hem de creure? La Senyora Vicenta té la mateixa credibilitat que les promeses i previsions de Mariano Rajoy i el seu equip. Al cap i a la fi es dediquen al mateix: a untar-nos d'oli sense cap resultat.

Aviseu-me si arriba l'Apocalipsi. Jo me'n torne al formol.

3 comentaris:

Santi Valles ha dit...

Em sembla una proposta fantàstica. Jo la inclouria en els exàmens de Llengua de les proves de Selectivitat. Bromes a banda, enhorabona per la reflexió. Em sembla memorable. Ho té tot: intel·ligència, ironia i, sobretot, sarcasme. Enhorabona Esperança.

Esperança ha dit...

(On et faig l'ingrés, Santi?)

Rafa Marco ha dit...

Fabulos