divendres, 6 d’abril del 2012

Dràcula és mort a canonades

Aquesta matinada, abans que eixira el sol, he fet el repàs diari a la premsa digital. A tot Amèrica ja era trending topic l'afonament del "vaixell fantasma" xaponés que navegava sol per l'oceà des del tsunami de març de 2011. La història d'aquesta nau em va fascinar fa uns dies i la comparava amb el vaixell de Dràcula.

Però en aquests temps que travessem no hi ha marge per a les històries fabuloses. Un patruller de la costa dels Estats Units s'ha carregat el símbol d'una tragèdia que recorria el món en silenci. La nau ha resistit cinc hores més abans d'afonar-se, i me l'he imaginada agonitzant i bramant en el seu últim alé com el camió de la pel·licula Duel (ací titulada El diablo sobre ruedas) d'Spielberg.

Sabem que Dràcula no resistia la llum del sol, però no me l'imagine morint ofegat en la mar ni cosit per l'artilleria. Quina falta de respecte! Aquests nord-americans mai no han sabut acabar amb elegància les batalles ni les guerres. El cant dels teuladins m'ha alertat i m'he gitat, no fóra que el sol em desintegrara.

2 comentaris:

Pepe Kodak ha dit...

Segons fons no consultades la nau els ha dit mentre la bombardejaven "Fills de putes... perquè no li tireu els cohetets ahí a la figa de la vostra mare!!" i ha rematat amb un "Mecaguen deu, puta crisi"... Altrse fonts afirmen que abans que tot passara, quan ha vist els canons ha exclamat "¿A la policia en pistoletes d'aigua?"

Anònim ha dit...

Para que luego digan que los caracteres nacionales no existen: el gobierno sueco habría remolcado el barco hasta sus costas y, una vez, en el puerto, lo habría conservado como curiosidad didáctica: sería visitado por escolares para ilustrarles sobre la fuerza de un tsunami. Los alemanes lo habrían desgüazado, para dejar claro que hay que trabajar y que se puede sacar redimiento hasta de la chatarra. Los franceses habrían enviado a La Marine Nationale en bloque: un portaavianes y diez submarinos nucleares para exhibir su grandeur: luego lo habrían colocado verticalmente junto al Museo Pompidou con una placa en la que se relataría la histórica hazaña de su Armada. Los españoles lo habrían dejado encallar, para no meterse en líos diplomáticos. Los americanos.. ¿qué iban a hacer los americanos?