dijous, 22 de març del 2012

Per fi, aire fresc


Punja ací per entrar

En el bloc del meu admirat Xavier Aliaga descobrisc (supose que amb molt de retard) l'enllaç a una web d'informació satírica, d'allò millor que he vist en anys. Es diu Rokambol News.

Impagable humor de l'absurd que em recorda les extintes La CodornizNoticias del Mundo ("Un hombre sobrevive siete años con un hacha en la cabeza") i, ja més casolanament,  El defensor de las polillas, de la també extinta Revista de Gandia. (Ah! Quines nits aquelles en què jo preparava bocates per a què Pepe Kodak, Juan Craso Error -i els seus múltiples pseudònims- i el futur creador de Malva-Rosa Connection  feren de les seues: "Lascivia y Sevicia en Sevilla", "El Gato con liendres", etc. etc.).

Un bon titular satíric fa més mal que un article d'opinió engolat a tota plana. La crítica, l'insult i la mentida es perdonen. La rialla, no.

Gràcies, Rokambol News.

PS: com voreu, ara senyalitze, amb l'elegància que em caracteritza, els textos amb enllaços web en altre color.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Rokambol News, web que no conocía, me parece de lectura obligatoria. En una Comunidad normal, y no democráticamente nominal, los redactores de Rokambol News habrían sido ya requeridos desde RTVV, ente especializado desde hace lustros en desaprovechar el talento, el humor y la creatividad autóctonas. Estamos a años luz de TV3. Por eso tampoco nos dejan verla. El humor inteligente existe en Valencia. Pero, claro, está censurado.

maguspe ha dit...

Hacía mucho que no me reía tanto y tan bien al leer textos tan inteligentes, agudos, irónicos, lúcidos, corrosivos, gratificantes, saludables, incisivos... Seguiría, pero no quiero abusar.

Son geniales. Hace falta mucha gente capaz de escribir así y darle duro a la memez institucionalizada.

Gracias por el enlace, Esperança.
Y tienes mucha razón: la risa es corrosiva y liberadora, por eso no les gusta a los que mandan.